Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

ca  es

Destacats Noticies

INGRÉS COM A ACADÈMICA NUMERÀRIA DE LA DRA. Ma ROSA BUHIGAS

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya comunica que el pròxim 19 d’octubre a les 19 h l’acadèmica numerària electe Dra. Ma Rosa Buhigas llegirà el seu discurs d’ingrés titulat:

“Exlibris mèdics. Estudi de la col·lecció d’exlibris del patrimoni de la Reial Acadèmia de Farmàcia. (Museu Cusí)”

A causa de les mesures sanitàries que imposa la Covid-19, l’assistència a l’acte es restringeix al mínim necessari.


INGRÉS COM A ACADÈMIC NUMERARI DEL DR. MIQUEL CARRERAS

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya comunica que el pròxim 28 de setembre a les 19 h l’acadèmic numerari electe Dr Miquel Carreras llegirà el seu discurs d’ingrés titulat:

“Aproximació i reflexionsIn entorn de l’envelliment i les seves manifestacions cutànies“.

A causa de les mesures sanitàries que imposa la Covid-19, l’assistència a l’acte es restringeix al mínim necessari.


ANUL·LACIÓ DE VISITES AL MUSEU CUSÍ DE LA FARMÀCIA

Es comunica a les persones que  estaven interessades en visitar el Museu Cusí de la Farmàcia durant la jornada de portes obertes que s’havia de celebrar el pròxim mes d’octubre que l’esmentada jornada no es celebrarà, També queden anul·lades  totes les visites fins a nova ordre.


SEGONA CARTA DEL Sr. PRESIDENT

Adjuntem una nova carta del Sr. President, dirigida a tots els acadèmics. Per llegir-la obriu el següent enllaç: Carta del Sr. President


ACADEMIA Y PANDEMIA: ¿QUÉ NOS PREOCUPA?

A l’apartat Publicacions, Altres publicacions, Altres, poden trobar el dossier de Acedemia y Pandemia; ¿qué nos preocupa?, resultat d’una teleconferència que va tenir lloc el 23 d’abril amb la col.laboració de l’Academia Iberoamericana de Farmacia y l’Academia Nacional de Farmacia y Bioquímica de Argentina. També poden veure el dossier clicant aquí: DOSSIER ACADEMIA Y PANDEMIA,

 


CARTA DEL Sr. PRESIDENT

Benvolguts Sres. i Srs. Acadèmics,

Desitjaria, en primer lloc, que tan vosaltres com les vostres famílies estigueu bé de salut.

Tots som conscients del moment especialment dur que està travessant la nostra societat. A més, la nostra condició de sanitaris ens col·loca en una situació, per una banda privilegiada pels nostres coneixements, i per l’altra en primera línia d’actuació, per la nostra formació i responsabilitats.

Com ja sabeu l’Acadèmia està tancada, tant pel que fa a la nostra seu en si, com el recinte on està ubicada. No obstant això, el correu electrònic i la pàgina web continuen operatius, i això permet el contacte amb els acadèmics i la resta del món.

Ara com ara, no us podem proposar una data per reprendre les activitats acadèmiques ni avançar un programa pels pròxims mesos, ja que l’evolució de la pandèmia és imprevisible i molt canviant.

Amb tot, l’Acadèmia continua activa La nostra acadèmica numerària M. Àngels Calvo ha redactat, en exclusiva, un treball sobre el Covid-19 que adjuntem i que penjarem a la nostra web. Li agraïm molt l’esforç que ha fet, en la redacció/ elaboració d’aquest text que desitjo que sigui d’utilitat.

Amb l’esperança que tot vagi pel bon camí, el més ràpid possible, en nom de la Junta de Govern i en el meu propi us envio els millors desitjos i salutacions.

I aprofito, per felicitar des de la nostra Acadèmia,  als nostres companys i companyes, així com a la resta de professionals sanitaris per la seva dedicació, professionalitat  i generositat, que demostren  en el dia a dia que els hi ha tocat viure.

Ah, i sobretot, cuideu-vos.

Jaume Casas Pla

President

 

P.D. http://rafc.cat/cat/publicacions-2/altres-publicacions/ o clicant a l’enllaç que hi ha a continuació.SARS-CoV-2


NOTA D’AVÍS SOBRE UNA CARTA DEL PRESIDENT I UN TREBALL SOBRE ELS SARS-CoV-2

Ens complau comunicar vos que acabem de posar a la nostra web una carta del nostre President dirigida als acadèmics amb motius de les especials circumstàncies que estem vivint i per presentar-vos un treball de revisió sobre la prevenció del SARS-CoV-2 realitzat per la Dra. Calvo, acadèmica numeraria de la nostra  institució, que crec que pot ser del vostre interès.  Podeu trobar-lo a http://rafc.cat/cat/publicacions-2/altres-publicacions/ o clicant a l’enllaç que hi al peu de la carta.