Conferència: Son i envelliment saludable. El farmacèutic, una oportunitat! Excm. Sr. Dr. Antoni Esteve. Acadèmic numerari de la RAFC i la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Fundador de AdSalutem Institut del Son.

Excel·lentíssim Sr. Dr. Antoni Esteve, Acadèmic numerari de les Reials Acadèmies de Farmàcia i de Medicina de Catalunya, Fundador de AdSalutem Institut del Son.

El son és el recurs natural més important que tenim per a mantenir el cos en plenitud de facultats i òptim funcionament. La naturalesa és sàvia. Dormir de forma adequada és el nostre taller de reparació i recuperació, mai estarà un temps perdut. El son és, en definitiva, un estat fisiològic actiu, empleat per cuidar d’aquesta màquina biològica, i perfecta, que és el cos humà. Un son de qualitat ens permetrà donar el millor de nosaltres, i ens protegirà la salut.

Un son saludable té un impacte significatiu a l’aprenentatge, la memòria, la creativitat i l’estat d’ànim. A més, presenta una relació estreta amb la protecció immunitària, aquella que ens cuida de les amenaces, tant exògenes com endògenes. Així mateix, permet i facilita establir uns hàbits de vida saludables, alimentaris i d’activitat física. Per contra, un son deficient —en temps i qualitat— implica irremeiablement la pèrdua d’aquestes facultats vitals i un alt risc de desencadenar malalties neurològiques, cardiometabòliques, oncològiques, o autoimmunes, molt prevalents en els nostres temps i que, en el millor dels casos, condueixen a la seva cronificació i conseqüent pèrdua de qualitat de vida, accelerant l’envelliment del nostre organisme.

Afortunadament, l’acompanyament i l’abordatge dels trastorns del son és una excel·lent eina terapèutica per millorar la salut i la qualitat de vida. El recurs farmacològic, suposa una alternativa d’altíssim valor si es utilitzada adequada i professionalment, ens al contrari, un us inapropiat pot suposar una seriosa amenaça per la salut del pacient.

En aquest sentit, el professional sanitari i, especialment el farmacèutic, són agents essencials per fer front a l’epidèmia, i les seves conseqüències, que suposen els trastorns del son a la nostra societat.

La sessió serà presencial, i també es podrà seguir pel canal You Tube de l’Acadèmia.

Data

18 maig, 2022
Vençut

Hora

18:30 - 20:00
Categories

Organitzador

RAFC

Ponent

maig 2022
juny 2022
DE MOMENT NO HI HAN ACTES PROGRAMATS