Real Academia de Farmacia de Cataluña

ca  es

Servicio de aviso

Inscríbete para estar al día de todas las actividades:

Acepto la Política de Privacidad

Historia

concrdia jpegHay tres fechas importantes en la historia de la Reial Acadèmica de Farmàcia de Catalunya: 1944, 1956 y 1992. Leer más

La Sede

seuhp

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya se encuentra en unas dependencias del antiguo Hospital de la Santa Creu de Barcelona que, en buena parte, coinciden con el espacio donde estaba la farmacia de dicho centro hospitalario. Leer más

Fines primordiales

  • Promover y divulgar los avances científicos y técnicos relacionados con las Ciencias Farmacéuticas.
  • Cooperar con los poderes públicos mediante informes, asesoramiento y emisión de dictámenes en todas aquellas ocasiones que se le solicite, y, por iniciativa propia, cuando lo estime oportuno la Junta de Gobierno.

SEGUNDA CARTA DEL Sr. PRESIDENTE

Adjuntamos una carta del Sr. Presidente dirigda a todos los académicos. Para leerla abrir el siguiente enlace: Carta del Sr. President

ACADEMIA Y PANDEMIA: ¿QUÉ NOS PREOCUPA?

En el apartado Publicaciones, Otras publicaciones, Otras, pueden encontrar el dossier de Academia y pandemia: ¿qué nos preocupa?, resultado de una teleconferencia que tuvo lugar el 23 de abril con la colaboracion de la Academia Iberoamericana de Farmacia y la Academia Nacional de Farmacia y Bioquímica de Argentina. También pueden ver el dossier si clican aquí: DOSSIER ACADEMIA Y PANDEMIA,

 

 

CARTA DEL Sr. PRESIDENTE

Benvolguts Sres. i Srs. Acadèmics,

Desitjaria, en primer lloc, que tan vosaltres com les vostres famílies estigueu bé de salut.

Tots som conscients del moment especialment dur que està travessant la nostra societat. A més, la nostra condició de sanitaris ens col·loca en una situació, per una banda privilegiada pels nostres coneixements, i per l’altra en primera línia d’actuació, per la nostra formació i responsabilitats.

Com ja sabeu l’Acadèmia està tancada, tant pel que fa a la nostra seu en si, com el recinte on està ubicada. No obstant això, el correu electrònic i la pàgina web continuen operatius, i això permet el contacte amb els acadèmics i la resta del món.

Ara com ara, no us podem proposar una data per reprendre les activitats acadèmiques ni avançar un programa pels pròxims mesos, ja que l’evolució de la pandèmia és imprevisible i molt canviant.

Amb tot, l’Acadèmia continua activa La nostra acadèmica numerària M. Àngels Calvo ha redactat, en exclusiva, un treball sobre el Covid-19 que adjuntem i que penjarem a la nostra web. Li agraïm molt l’esforç que ha fet, en la redacció/ elaboració d’aquest text que desitjo que sigui d’utilitat.

Amb l’esperança que tot vagi pel bon camí, el més ràpid possible, en nom de la Junta de Govern i en el meu propi us envio els millors desitjos i salutacions.

I aprofito, per felicitar des de la nostra Acadèmia,  als nostres companys i companyes, així com a la resta de professionals sanitaris per la seva dedicació, professionalitat  i generositat, que demostren  en el dia a dia que els hi ha tocat viure.

Ah, i sobretot, cuideu-vos.

Jaume Casas Pla

President

 

P.D. http://rafc.cat/cat/publicacions-2/altres-publicacions/ o clicant a l’enllaç que hi ha a continuació. SARS-CoV-2

 

NOTA DE AVISO SOBRE UNA CARTA DEL Sr. PRESIDENTE Y UN TRABAJO SOBRE EL SARS.CoV-2

Nos complace comunicaros que acabamos de poner en nuestra web una carta de nuestro Presidente dirigida a los académicos con motivo de las especiales circunstancias que estamos viviendo t para presentaros un Trabajo de revisión sobre la prevención del SARS- CoV- 2 realizado por la Dra. Calvo, académica numeraria de nuestra institución, que creo puede ser de vuestro interés. Podéis encontrar-lo en http://rafc.cat/cat/publicacions-2/altres-publicacions/ o clicado en el enlace que hay al pie de la carta.