Vídeos

Evolución histórica de la ética médica y la importancia de la de la bioética en la ciencia actual

El 8 de maig, es celebrà l’ingrés com Acadèmic Corresponent a la RAFC de l’Il·ltre. Sr. Dr. Joaquín Callabed Carracedo, amb el discurs: “Evolución histórica de la ética médica y la importancia de la de la bioética en la ciencia actual”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm.Sr. Dr. Jaume Casas i Pla.

L’epidèmia de còlera de 1854 al port de Maó vista pel farmacèutic Gabriel Camps Cardell

El 17 d’abril, es celebrà l’ingrés com Acadèmica Corresponent a la RAFC de la Il·ltre. Sra. Dra. M. Gràcia Seguí Puntas, amb el discurs: “L’epidèmia de còlera de 1854 al port de Maó vista pel farmacèutic Gabriel Camps Cardell”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm. Sr. Dr. Martí Pujol Forn.

Caracterització morfològica del particulat atmosfèric inhalable a l’interior de col·legis d’educació infantil

El 10 d’abril, es celebrà l’ingrés com Acadèmica Corresponent a la RAFC de l’I·lustre Sr. Dr. Manuel M. Jordan Vidal, amb el discurs: “Caracterització morfològica del particulat atmosfèric inhalable a l’interior de col·legis d’educació infantil”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm. Sr. Jaume Bech Borràs.

Interacció Aliments-Medicaments

El passat 11 de març de 2024, es va celebrar la Taula rodona organitzada per la Sessió de la Secció II – Biologia i Farmacologia, conjunta amb la Secció IV Salut Pública Alimentació i Ambient: “Interacció Aliments-Medicaments”

Ponents:
– Dr. Aquilino García Perea, acadèmic corresponent de la RARC Vocal Nacional de Alimentación del Consejo General de Colegios de Farmacéuticos. Membre de l’ACCA.

– Dr. Josep Antoni Tur Marí, acadèmic corresponent de la RAFC. Catedràtic de Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears. Membre de l’ACCA.

– Sra. Carmen del Campo Arroyo, Vocal de Alimentación del Colegio Oficial de Farmacéuticos de Ciudad Real. Co-coordinadora del grup de treball “Interacciones alimento-medicamento” de la Vocalía Nacional de Alimentación del Consejo General de Colegios de Farmacéuticos.

Tendències en la fabricació dels APIS. Un sector industrial estratègic

El passat 28 de febrer de 2024, es va celebrar la Sessió de la Secció Primera: Física, Química i Ciències de la Terra: “Tendències en la fabricació dels APIS. Un sector industrial estratègic”

Presentació:
Excm. Sr. Dr. Oriol Valls, Acadèmic Numerari Emèrit i President de la Secció Primera de la RAFC.

Ponents:
Sr. Salvador Cassany, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut, Generalitat de Catalunya.
Sr. Jordi Valls, Chief Technical Officer, Moehs Ibérica i Vicepresident d’AFAQUIM.
Sr. Héctor Jausàs, Soci de Fieldfisher Jausàs.

Moderadora:
Excma. Sra. Dra. Beatriz Artalejo, Acadèmica Numerària i membre de la Secció Primera de la RAFC.

De la intoxicació a la intolerància a la histamina. Un canvi de paradigma per donar resposta a moltes incerteses associades a la intoxicació histamínica

El 29 de gener, es celebrà l’ingrés com Acadèmica Corresponent a la RAFC de la I·lustre Sra. Dra. M. Carmen Vidal Carou, amb el discurs: “De la intoxicació a la intolerància a la histamina. Un canvi de paradigma per donar resposta a moltes incerteses associades a la intoxicació histamínica”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm. Sr. Dr. Joan Permanyer i Fàbregas.

Teràpies avançades: els seus reptes productius

El passat 17 de gener, es va celebrar una taula rodona organitzada per la Secció Tercera (Farmàcia Industrial), amb el títol:

“TERÀPIES AVANÇADES: ELS SEUS REPTES PRODUCTIUS”.

Moderador:
Excm. Dr. Ignasi Vilà, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Ponents:
– Isabel Amat, Directora d’Innovació i Desenvolupament. REIG JOFRE: “Teràpies avançades i les seves principals problemàtiques”.
– Joan Casanovas, Cap de Producció i Serveis. ARCHIVEL FARMA: “Personalització en la producció industrial de CARTs”.
– Francesc Gòdia, Catedràtic d’Enginyeria Química. UAB: “Reptes productius de la teràpia gènica”.

L'Hopital Clínic i la farmàcia de l'hospital, un projecte comú.

El dia 15 de gener, es va celebrar la Sessió Extraordinària Inaugural de Curs de l’any 2024, a la sala d’Actes de la Reial Acadèmia de Farmàcia, amb el discurs: “L’Hopital Clínic i la farmàcia de l’hospital, un projecte comú”, del Sr. Dr. Josep Ribas Sala, Acadèmic Numerari de la RAFC.

Consulta per Tipus
de PUBLICACIONS

DARRERES LECTURES
DE DISCURSOS D'INGRÈS

PRÒXIMS ACTES

maig 2024
DE MOMENT NO HI HAN ACTES PROGRAMATS