Vídeos

Caracterització morfològica del particulat atmosfèric inhalable a l’interior de col·legis d’educació infantil

El 10 d’abril, es celebrà l’ingrés com Acadèmica Corresponent a la RAFC de l’I·lustre Sr. Dr. Manuel M. Jordan Vidal, amb el discurs: “Caracterització morfològica del particulat atmosfèric inhalable a l’interior de col·legis d’educació infantil”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm. Sr. Jaume Bech Borràs.

Interacció Aliments-Medicaments

El passat 11 de març de 2024, es va celebrar la Taula rodona organitzada per la Sessió de la Secció II – Biologia i Farmacologia, conjunta amb la Secció IV Salut Pública Alimentació i Ambient: “Interacció Aliments-Medicaments”

Ponents:
– Dr. Aquilino García Perea, acadèmic corresponent de la RARC Vocal Nacional de Alimentación del Consejo General de Colegios de Farmacéuticos. Membre de l’ACCA.

– Dr. Josep Antoni Tur Marí, acadèmic corresponent de la RAFC. Catedràtic de Fisiologia de la Universitat de les Illes Balears. Membre de l’ACCA.

– Sra. Carmen del Campo Arroyo, Vocal de Alimentación del Colegio Oficial de Farmacéuticos de Ciudad Real. Co-coordinadora del grup de treball “Interacciones alimento-medicamento” de la Vocalía Nacional de Alimentación del Consejo General de Colegios de Farmacéuticos.

Tendències en la fabricació dels APIS. Un sector industrial estratègic

El passat 28 de febrer de 2024, es va celebrar la Sessió de la Secció Primera: Física, Química i Ciències de la Terra: “Tendències en la fabricació dels APIS. Un sector industrial estratègic”

Presentació:
Excm. Sr. Dr. Oriol Valls, Acadèmic Numerari Emèrit i President de la Secció Primera de la RAFC.

Ponents:
Sr. Salvador Cassany, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut, Generalitat de Catalunya.
Sr. Jordi Valls, Chief Technical Officer, Moehs Ibérica i Vicepresident d’AFAQUIM.
Sr. Héctor Jausàs, Soci de Fieldfisher Jausàs.

Moderadora:
Excma. Sra. Dra. Beatriz Artalejo, Acadèmica Numerària i membre de la Secció Primera de la RAFC.

De la intoxicació a la intolerància a la histamina. Un canvi de paradigma per donar resposta a moltes incerteses associades a la intoxicació histamínica

El 29 de gener, es celebrà l’ingrés com Acadèmica Corresponent a la RAFC de la I·lustre Sra. Dra. M. Carmen Vidal Carou, amb el discurs: “De la intoxicació a la intolerància a la histamina. Un canvi de paradigma per donar resposta a moltes incerteses associades a la intoxicació histamínica”.

La va presentar, en nom de l’Acadèmia, l’Excm. Sr. Dr. Joan Permanyer i Fàbregas.

Consulta per Tipus
de PUBLICACIONS

DARRERES LECTURES
DE DISCURSOS D'INGRÈS

PRÒXIMS ACTES

maig 2024
DE MOMENT NO HI HAN ACTES PROGRAMATS